به گزارش مرکز خبر حوزه، معاون پژوهش حوزه های علمیه، امروز در دوازدهین نشست مسئولان و مدیران سفیران هدایت سراسر کشور گفت: معتقدیم ، آنچه در سند چشم انداز ایران با نظر رهبری تصویب شده است، نقشه راه جامعه ماست و حوزه های علمیه باید نقش موثری در اجرای این نقشه راه ایفا کنند.
وی افزود: مطابق این سند ما باید مقام اول منطقه در تولید علم و دانش باشیم و برنامه های حوزه نیز در این عرصه باید مشخص باشد؛ البته رشد تولید دانش در ایران طی 30 سال گذشته بالاترین شیب را به خود اختصاص داده و براساس گزارش ها این شیب حداقل بین 11 تا 27 برابر متوسط جهانی است که آمار شگفت آوری است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به ملاک های رشد تولید علم در کشورها، گفت: تولیدات پژوهشی دستگاه ها که منتهی به تولید علم یا فناوری می شود، مهمترین ملاک و شاخصه بین المللی است و سر سلسله این امر مقالات علمی است.
حجت الاسلام و المسلمین عماد ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مقالات ایران، دو رقمی بود به نحوی که بیشترین تعداد ارائه مقاله در آن سال ها 97 عدد بود، ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی این تعداد 4 رقمی شده است.
وی بیان داشت: سفیران هدایت با نظام بلند مدت حوزه تفاوت هایی دارد و به دلیل این تفاوت ها، نیاز شدید تری به تولیدات پژوهشی دارد؛ چون فارغ التحصیلان این مراکز خیلی زود با ورود به متن جامعه، به عرصه تبلیغ در جامعه گام می نهند که نیازمند بنیه علمی و پژوهشی قوی هستند.
حجت الاسلام و المسلمین عماد گفت: سهم سفیران هدایت در مسائلی پژوهشی باید ارتقا یابد و مدیران و مسئولین این حوزهها باید در راستای گسترش امر پژوهش در این مراکز و تشکیل معاونت های پژوهشی در مدارس سراسر کشور تلاش جدی داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با همه تأکیداتی که رهبر معظم انقلاب در زمینه اهمیت پژوهش داشته و دارند، سهم پژوهش دربودجه کشور 59 صدم درصد بود.